06 21 58 78 87maya@mayamediation.nl

Arbeidsmediation

Wist je dat één op de vier ziekmeldingen het gevolg is van een arbeidsconflict? Dat kost niet alleen geld, maar ook veel tijd. Daarnaast zorgt het voor veel frustratie en stress. Mediation kan helpen om tot een oplossing te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Wat is arbeidsmediation?

Arbeidsmediation is een vorm van conflictoplossing voor problemen binnen een bedrijf. Het kan hier gaan om problemen tussen werkgever en werknemer, maar ook tussen werknemers onderling. De mediator helpt de communicatie tussen beide partijen te herstellen.

Als mediator leg ik geen beslissing op, maar help ik vooral om tot de kern van het probleem te komen. Ik begeleid de gesprekken en help de betrokken partijen om zelf na te denken over een geschikte oplossing die rekening houdt met de belangen van beide partijen.

Wanneer kies je voor arbeidsmediation?

Arbeidsmediation is toepasbaar in verschillende situaties. Bijvoorbeeld wanneer de cultuur binnen een bedrijf is veranderd na het aantreden van een nieuwe directeur. Of wanneer het bedrijf een transitie maakt naar een andere manier van werken en werknemers op een andere manier met elkaar moeten omgaan. Misschien wijzigen de arbeidsvoorwaarden of zijn er veranderingen in het functioneren van iemand binnen het bedrijf.

Arbeidsmediation is erg breed. Vaak wordt het ingezet bij verzuim. Ziek melden is namelijk de eerste reactie van veel mensen die te maken hebben met een arbeidsconflict. In de praktijk wordt arbeidsmediation dan ook vooral ingezet bij ziekteverzuim.

Mijn rol als arbeidsmediator

Tijdens een arbeidsmediation traject zorg ik ervoor dat de partijen bijeenkomen en met elkaar in gesprek gaan. Dat doe ik door de belangen van de verschillende partijen helder te krijgen. In een of meerdere gesprekken help ik om tot de kern van het conflict te komen. Ook begeleid ik de weg naar een oplossing om de arbeidsrelatie constructief voort te zetten.

Mijn rol als mediator is niet juridisch, maar dankzij een juridische achtergrond kan ik wel het juridische kader van de verschillende oplossingen bespreken.

Soms resulteert arbeidsmediation in het herstellen van de relatie en het bouwen aan een toekomst samen. Maar soms komen partijen ook tot de conclusie dat de arbeidsrelatie het beste beëindigd kan worden. Ook daar kan ik de nodige begeleiding in bieden. Als mediator help ik bij de besprekingen over het beëindigen van de samenwerking. Ook kan ik helpen met het opstellen van de bijbehorende voorwaarden. Zo komen we samen tot een vaststellingsovereenkomst die waarbij alle partijen zich kunnen vinden in de gemaakte afspraken.

Plan een intakegesprek

Mediation is in 90% van de arbeidsconflicten zinvol. Natuurlijk kost het mediationtraject ook geld, maar deze kosten zijn niet te vergelijken met de impact van bijvoorbeeld een langdurig ziekteverzuim, advocaatkosten of juridische kosten. Daarom is het verstandig om op tijd aan de bel te trekken en voor mediation te kiezen.

Heb je te maken met een conflict binnen het bedrijf? Als onafhankelijke mediator help ik om tot een goede oplossing te komen. Neem daarom gerust contact op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Dat doe je door te bellen naar 06 21 58 78 87 of mailen naar maya@mayamediation.nl.

Direct contact opnemen? Bel 06-21 58 78 87 of stuur een e-mail aan maya@mayamediation.nl. Contact

MfN Registermediator, gespecialiseerd in
arbeidsverhoudingen, interculturele geschillen en onderwijsgeschillen

Maya Mediation
Copyright 2023 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations