06 21 58 78 87maya@mayamediation.nl

HR-advies & Interim

Door mijn ruime ervaring kan ik u ook adviseren in HR-vraagstukken zoals:

Opbouwen personeelsdossier

Als gevolg van de wijzigingen in het ontslagrecht wordt het belang van een volledig personeelsdossier de komende jaren alleen maar groter. De praktijk leert dat de werkgever vaak te laat begint met het opbouwen van het dossier. Meestal pas naar aanleiding van een conflict. Door periodiek een correcte verslaglegging te doen en toekomstbestendige afspraken te maken kan veel leed voorkomen worden.

Werving personeel

Ondanks de grote werkloosheid hebben veel werkgevers moeite om passend personeel te vinden. De tijd van sollicitatiebrieven is passé en om de juiste match te vinden heeft u nieuwe methodes nodig. Door mijn grote netwerk en mijn vaardigheid in het denken buiten de kaders, vergroot ik uw kans op het vinden van geschikt personeel.

Begeleiding functionerensbeleid

Een goed opgesteld functioneringsbeleid brengt rust in de organisatie. De leidinggevende en werknemer maken afspraken over doorgroei, opleidingen en targets. Met heldere taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden per functie maakt u de kans op onrust en conflicten veel kleiner.

Verzuimbegeleiding

Ziekteverzuim kost u als werkgever veel tijd en geld doordat u de zieke werknemer moet begeleiden en het proces administratief moet vast leggen. Daarnaast brengt ziekteverzuim extra werkdruk voor de directe collega`s met zich mee.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om:

Ik kan u hier in praktisch ondersteunen door u bijvoorbeeld te adviseren over de vermindering van het ziekteverzuim. Ook kan ik u bij bestaand ziekteverzuim begeleiden in de uitvoering van de Wet Poortwachter.

Actualisering arbeidsvoorwaarden

Wetgeving volgt elkaar snel op en daarom is het van groot belang om periodiek de arbeidsvoorwaarden te actualiseren. Ik kan u informeren over de wijzigingen die voor uw organisatie van belang zijn. Zo voorkomt u dat u achter de feiten aanloopt.

Verder kan ik u adviseren over het pakket van arbeidsvoorwaarden dat u uw werknemers aanbiedt. Naast de primaire beloning kan dit ook zaken als werkomstandigheden, opleidings- en loopbaanmogelijkheden en mogelijkheden voor uw werknemers om werk en privé te combineren bevatten. Een goed arbeidsvoorwaardenpakket geeft uw werknemers erkenning en waardering.
Wilt u meer weten over wat ik hierin voor u kan betekenen? Bel me dan op 06-21 58 78 87 of stuur een e-mail naar maya@mayamediation.nl.

Direct contact opnemen? Bel 06-21 58 78 87 of stuur een e-mail aan maya@mayamediation.nl. Contact

MfN Registermediator, gespecialiseerd in:
arbeidsverhoudingen, zakelijke geschillen en onderwijsgeschillen.

Maya Mediation
Copyright 2021 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations