06 21 58 78 87maya@mayamediation.nl

Mediation bij zakelijke conflicten

Het samenvoegen van twee bedrijven, het samenwerken met familie, een leverancier of klant die zijn afspraken niet nakomt, een compagnon waarmee het samenwerken door omstandigheden niet meer lekker verloopt. Er zijn tal van situaties denkbaar waardoor u als zelfstandig ondernemer in een conflict verzeild kunt raken. Maar u wilt of kunt niet altijd afscheid nemen van die andere partij. Mediation kan ook dan een oplossing bieden om de verhoudingen weer te normaliseren en samen tot een werkzame oplossing te komen.

Waarom mediation bij zakelijke conflicten

Een zakelijk conflict verstoort uw samenwerking en veroorzaakt daardoor frustratie, stress, kosten en misschien zelfs imagoschade. Komt u er met onderhandelen niet uit en wilt u of kunt u niet zomaar afscheid nemen van de partij met wie u een conflict heeft? Dan is mediation een goede stap om weer samen door één deur te kunnen en zo de samenwerking voort te kunnen zetten. Het grootste voordeel van mediation boven een gang naar de rechter is dat u zelf de controle heeft; ú beslist of de oplossing voor u acceptabel is.

Effectiviteit

Helaas zijn er geen cijfers bekend over de effectiviteit van mediation bij zakelijke conflicten, maar mijn ervaring is dat deze nog effectiever is dan bij arbeidsconflicten. Beide partijen zijn meestal minder emotioneel betrokken, waardoor het weer met elkaar in gesprek komen meestal vlot gebeurt.

Meer weten of kennismaken?

Bel of mail mij gerust via 06-21 58 78 87 of maya@mayamediation.nl als u meer wilt weten over mediation in uw specifieke situatie.

Direct contact opnemen? Bel 06-21 58 78 87 of stuur een e-mail aan maya@mayamediation.nl. Contact

MfN Registermediator, gespecialiseerd in:
arbeidsverhoudingen, zakelijke geschillen en onderwijsgeschillen.

Maya Mediation
Copyright 2021 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations