Prediation®

Van strijd via belangen naar een oplossing voor alle partijen

MfN & ADR geregistreerd mediator

Zakelijke bril én menselijke touch

Mediation voorkomt langdurig ziekteverzuim

Met mediation houd je zelf de regie over de uitkomst

Wat is Prediation®?

Prediation® is een manier om mogelijke conflicten te voorkomen. Het is vanzelfsprekend om bij een samenwerking tussen twee partijen juridische contacten te ondertekenen. Soms weten we niet eens precies waarvoor we tekenen, het is een formaliteit. Dat terwijl het juist zo belangrijk is dat alle partijen weten wat er precies is geregeld. Alleen zo weet je wat je kunt verwachten van de samenwerking. Dus waarom maak je niet ook alvast afspraken over hoe je omgaat met situaties die je in de toekomst geheid tegen gaat komen? Zo voorkom je dat je op dat moment pas ontdekt dat jullie er compleet anders over denken. Prediation® zorgt hiervoor.

Hoeveel vol enthousiasme gestarte samenwerkingen lopen spaak omdat de partners achteraf niet hetzelfde beeld van de samenwerking hadden? Ze ontdekken pas dat ze een andere visie op zaken als geld lenen, personeel inhuren of hoe belangrijke beslissingen te nemen hebben als het station al minstens half gepasseerd is. De irritaties zijn dan vaak al behoorlijk hoog opgelopen. Zonde, want dit kan makkelijk voorkomen worden.

Wanneer kies je voor Prediation®?

Prediation® is te gebruiken in allerlei verschillende situaties. Bijvoorbeeld bij het aangaan van een samenwerking met een sterk bepalend teamlid, maar ook met een medevennoot of andere zzp’er. Het doel is een gedeelde visie over de wijze waarop je wilt samenwerken. Duurzame afspraken maken op basis van persoonlijke belangen en geformuleerd in begrijpelijke taal. Met prediation® spreek je van tevoren al met elkaar af hoe jullie in bepaalde situaties handelen. Deze afspraken leg je vast in een document.

Mijn rol als Prediator®

Tijdens een Prediation® traject zorg ik ervoor dat al jullie belangen duidelijk zijn. Je maakt duidelijke afspraken met elkaar, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Deze afspraken leggen we vast in een contract dat door alle betrokken partijen wordt getekend. Als Prediation® expert zorg ik ervoor dat geen enkel punt onbesproken blijft en bewaak ik het proces zodat iedereen zijn input kan leveren en gezien en gehoord wordt.

Het resultaat is een document waarin jullie precies verwoorden hoe jullie met bepaalde toekomstige situaties om willen gaan. Denk aan het aannemen van personeel, het opzetten van een MT, maar ook omgaan met tegenslag en conflicten. Zo ben je voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan.

Ik ben Maya Toneva

Ik ben Maya Toneva, van oorsprong Bulgaarse, maar sinds 1990 woon ik in Nederland. Vanuit mijn HR-achtergrond en persoonlijke ervaringen ben ik mediator geworden en help daarmee vooral (semi-)overheidsinstanties bij het oplossen van allerlei conflicten. Zodat er weer goed samengewerkt kan worden of er respectvol afscheid genomen wordt. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een combinatie van sterk procesmatig begeleiden, scherp zijn op de kern van het verhaal en veel oog voor de menselijke kant van het conflict.

Maya-Mediation-Contact

Testimonials

Hieronder lees je de verhalen van een aantal van mijn cliënten.

Anoniem

Vanaf het eerste intake gesprek tot de mailwisseling, het telefonisch contact en het daadwerkelijke mediation gesprek aan toe was Maya heel neutraal in haar opstelling en to the point qua uitleg m.b.t. wat er verwacht werd van beide partijen. Dankzij haar professionele begeleiding, maar tevens haar zeer menselijke benadering richting beide partijen, is het mediation…

Anoniem

Langs deze weg wil ik je hartelijk danken voor je geduld en begeleiding tijdens het mediationtraject. Het heeft mij richting gegeven in mijn zoektocht naar herstel tijdens een moeilijke en ongrijpbare periode in mijn leven. Mede dankzij jouw adviezen en doortastendheid is het mij, met ondersteuning van mijn coach, gelukt om op eigen kracht de…

Anoniem

Al vond ik een mediationtraject spannend en wist niet wat ik kon verwachten, Maya heeft mij gerust kunnen stellen waar dat nodig was. Ze stelde meelevende en kritische vragen waar ik soms even met m’n neus op de feiten werd gedrukt, maar wat veel verheldering gaf. Ze was onbevooroordeelt, rationeel én tegelijkertijd een warme persoonlijkheid…

Anoniem

Maya is een deskundige mediator en heeft kennis van verschillende gebieden die ze gericht kan inzetten gedurende gesprekken. Verder is Maya een flexibel en open persoon. Ze durft de kritische vragen te stellen om verder te komen in het proces. Het was prettig om met Maya samen te werken.

Plan een intakegesprek

Prediation® is nog redelijk onbekend, maar kan je veel ellende schelen. Want de meeste mensen hebben toch (een net) andere kijk op de wereld. Door van tevoren mogelijke scenario`s met elkaar te bespreken en met elkaar af te stemmen voorkom je veel gedoe en mogelijke conflicten en misschien zelfs bedrijfsbeëindiging.

Ga jij binnenkort een samenwerking aan? Start je een nieuw bedrijf met een compagnon? Fuseer je jouw bedrijf met dat van iemand anders? Ga je langdurig samenwerken met een ZZP-er? Investeer dan nu in Prediation® en leg een stevige basis voor succes.

Ik verzorg mediation bij

Maya-Mediation-Mediation-Arbeidsconflicten

Arbeidsconflicten

1 Op de 4 ziekmeldingen is het gevolg van een arbeidsconflict. Dat kost veel tijd, geld én zorgt voor veel stress. Met arbeidsmediation kun je in de meeste gevallen tot een voor alle partijen passende oplossing komen. De relatie wordt hersteld of er wordt op z`n minst respectvol afscheid van elkaar genomen. Beide partijen kunnen in ieder geval verder.

Maya-Mediation-Klavertje-groen

Conflicten in teams

Teamconflicten kunnen de werksfeer en effectiviteit van het bedrijf ernstig aantasten. Met teammediation bouw je aan wederzijds respect binnen het team, bepalen de teamleden zelf wat voor hen een oplossing is en leren ze beter communiceren. Hierdoor kunnen ze toekomstbestendig samenwerken.

Maya-Mediation-Interculturele-geschillen

Interculturele geschillen

Verschillen in taal, cultuur en gewoontes kunnen leiden tot onbegrip, misverstanden en soms zelfs conflicten. Met interculturele mediation help ik om de cultuurkloof te dichten en elkaar beter te begrijpen. Hierdoor ontstaat begrip en respect en worden werkrelaties hersteld en de communicatie genormaliseerd.

Maya-Mediation-Mediation-Prediation

Prediation®

Bij Prediation® gaat het over voorkomen dat je in de toekomst mediation nodig hebt. Prediation® is een methode waarbij je met een nieuwe samenwerkingspartner (of werknemer) uitgebreid het gesprek aangaat en meningen over te verwachten scenario`s bespreekt en afspreekt hoe je daar mee om wilt gaan. Dit leidt tot een gedeelde visie en duidelijkheid over de toegevoegde waarde van jullie onderlinge samenwerking. Bovendien voorkom je zo conflicten omdat meningen toch uiteen blijken te liggen.